Utvecklingsorienterad HR Business Partner till framgångsrika Ahlsell

Datum:

|

för att bygga och utveckla HR-funktionen i Sverige

 

 

 

Om Ahlsell

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter till installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor.

Deras breda sortiment för professionellt bruk omfattar varor och tjänster inom vatten & avlopp, värme & sanitet, ventilation, isolering samt el, kyl, bygg, verktyg, förnödenheter och personlig skyddsutrustning. Koncernen omsätter drygt 23 miljarder SEK och finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland.

Med nära 5000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligas varje dag kundlöftet: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell noterades på Nasdaq Stockholm under hösten 2016.

Det är mycket på gång inom Ahlsell just nu och utan överdrift kan man säga att det blåser förändringens vindar i företaget. Det mesta utgår från den nya affärsplanen Ahlsell 2020 vars syfte är att fungera som ett redskap i arbetet med att möta framtiden på ett bättre och mer rustat sätt.

En viktig del av affärsplanen är konceptet ONE Ahlsell som beskriver hur företaget ska enas och dra nytta av den kompetens och erfarenhet som finns på alla marknader, i alla divisioner och hos alla oss medarbetare.

Som ett led i detta söker vi nu ytterligare en HR Business Partner.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

HR-funktionen på Ahlsell är inne i en spännande och expansiv fas där man som HR Business Partner får vara med och utveckla och strukturera arbetet med HR. Du kommer att arbeta brett inom HR-området med ansvar för en eller flera regioner och ge cheferna stöd. Resor inom Sverige blir ett naturligt inslag. Tillsammans med dina kollegor kommer du vara med och bygga gemensamma processer och sätta strukturer.

Tjänsterna är placerade på huvudkontoret på Liljeholmen och du rapporterar till HR-chefen för Sverige.

Erfarenhet/bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning, eller motsvarande, med inriktning mot HR. Du har bred kompetens inom området med minst fem till tio års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Dina kunskaper inom det arbetsrättsliga området är goda och du har drivit förhandlingar självständigt. Erfarenhet av chefsstöd är ett krav och du har gärna arbetat med utveckling och förändring.

Med en stark egen drivkraft driver du frågor självständigt framåt, samtidigt som du är en tydlig lagspelare. Du skapar lätt förtroende, är initiativrik och tycker om att ha många dagliga kontakter med både chefer, medarbetare och kollegor.

Ansökan

För mer information, kontakta rekryteringskonsult Erik Karlsson eller Anna Hellström på HR Commitment, telefon 08 650 58 00. Intervjuer kommer att ske löpande. Din ansökan med CV och ett personligt skickar du snarast till ansokan@hrcommitment.se.  Märk din ansökan ”Ahlsell HRBP”.

För mer information om Ahlsell, besök www.ahlsell.com.