Två juniora bolagsjurister till ICA Gruppen

Datum:

|

Med placering i Solna respektive Västerås

 

Logotyp

Om ICA

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, fastigheter, bank, försäkring, apotek och specialvaror. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av deras framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos dem.
ICA ska spegla sina kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. De strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för sina medarbetare. De har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser och tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.
För mer information om ICA, se www.ica.se.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Som junior bolagsjurist kommer du att biträda funktionsansvarig jurist i den svenska verksamheten där du kommer att arbeta med löpande rådgivning inom ert ansvarsområde för att säkerställa att ICA Gruppens intressen tillvaratas.

Fastigheter
Den ena tjänsten är inriktad mot ICA Gruppens fastighetsbolag med Västerås som placeringsort. Fastighetsbolaget befinner sig i ett offensivt skede och för att lyckas i tjänsten måste du ha ett intresse för och erfarenhet av det fastighetsrättsliga området.

Handel
Den andra tjänsten är inriktad mot ICA generellt och övriga bolag i gruppen som t.ex. Hemtex och Apotek Hjärtat och är placerad på huvudkontoret i Solna. Du kommer att arbeta brett med affärs- och bolagsjuridiken och hantera frågor i den dagliga affärsverksamheten men också viktiga regelfrågor.

Gemensamt för båda tjänsterna är bl.a. arbete med att upprätta och granska avtal, identifiera förbättringsområden, ge förslag till förändringar, biträda vid förhandlingar, ha kontroll på rättsutvecklingen inom aktuella rättsområden och vara ett compliance stöd.

Erfarenhet/bakgrund

Vi söker dig, som efter din juristexamen, arbetat några år på bolag eller advokatbyrå inom det affärsjurisdiska området. Du har goda juridiska kunskaper, men också ett intresse för och en förmåga att omsätta dina kunskaper i praktisk affärsjurisdisk nytta.
Du tar gärna egna initiativ, känner starkt ansvar och levererar. Du tycker om att arbeta med såväl övergripande strategiska frågor som med detaljfrågor. Dina kunskaper i svenska och engelska såväl som din kommunikativa förmåga är mycket god i både tal och skrift. Ditt förhållningssätt är affärsmässigt.

Ansökan

För mer information om de aktuella tjänsterna kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev samt betyg och arbetsbetyg snarast, dock senast den 20 januari 2016, till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”ICA fastigheter” eller ”ICA handel”.