Senior Risk Manager till Telia Finance

Datum:

|

 

Telia Finance är ett fristående kreditmarknadsbolag som agerar finansieringsmotor åt Telia Company, en av världens största teleoperatörer med över 185 miljoner kunder och 21 000 anställda. Detta ger oss möjligheter att erbjuda innovativa och konkurrenskraftiga finansieringslösningar på kundernas villkor. Vi vill helt enkelt göra det möjligt för alla Telias kunder att hitta precis rätt lösning som passar för såväl dagens som framtidens telekombehov. Telia Finance ingår i Telia Company-koncernen. Läs mer på www.teliacompany.com.

Telia Finance är inne i en expansionsfas och vid årets slut beräknas vi ha mer än 1 miljon kunder och en balansomslutning på närmare 5 miljarder kronor varför vi behöver förstärka vår Risk Control funktion. 

Utmaningen

I rollen som Senior Risk Manager kommer du leda vår Risk Control funktion. Du får en nyckelroll att utveckla, främja och följa upp riskhanteringen inom alla områden inom Telia Finance. Ditt ansvar omfattar att övervaka och kontrollera företagets riskhantering och verifiera att alla väsentliga risker i företaget identifieras och hanteras. Du kommer att rapportera dina resultat och bedömningar till företagsledningen och styrelsen.

Rollen rapporterar direkt till VD och innebär även ett arbetsledaransvar för en Risk manager.

I ditt ansvar ingår bl a att:

  • Kontrollera att alla väsentliga risker i företaget identifieras och hanteras korrekt samt Identifiera nya risker
  • Analysera incidenter och överträdelser av företagets riskgränser.
  • Utvärdera att betydande strategiska och affärsbeslut är i linje med bolagets riskaptit.
  • Utvärdera väsentliga förändringar av produkter, tjänster, marknader, processer och IT-system samt stora förändringar i affärsverksamhet och organisation
  • Verifiera att relevanta interna regler, processer och förfaranden följs
  • Övervaka utvecklingen av externa bestämmelser inom riskhanteringsområdet
  • Utbilda och kommunicera om riskhantering

Tjänsten är placerad i Solna Arenastaden.

Vem är du?

Vi söker dig som är ekonom alternativt jurist och med god erfarenhet av riskhanteringområdet.  Idag arbetar du kanske som konsult eller i motsvarande roll på bolag inom den finansiella sektorn. Du älskar att arbeta i en dynamisk miljö med mycket affärsdriv, gillar utmaningar, ser möjligheter och har tydligt kundfokus. Ditt tillvägagångssätt är proaktivt och du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan kondensera det komplexa till det enkla. Dina kunskaper i svenska och engelska är mycket goda både i tal och i skrift. Ditt förhållningssätt är affärsmässigt och du förstår koncernens värdeord – dare, care, simplify. 

Intresserad?

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Anna Hellström på HR Commitment, telefon 073 980 42 93. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV, ett personligt brev samt betyg och arbetsbetyg snarast till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Senior Risk Manager Telia Finance”.