Senior HR Business Partner till ICA Gruppen AB

Datum:

|

med resultat- och affärsfokus

 

 

Om ICA

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, fastigheter, bank, försäkring, apotek och specialvaror. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av deras framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos ICA.

ICA HRs övergripande roll är att arbeta för att ”ICA ska vara förstahandsval som arbetsgivare för de medarbetare med den kompetens som behövs för att säkra ICAs affärsmål.”. HR Group functions ansvarar för och samordnar HR-arbetet inom bl.a. stabsfunktionerna Finance, IT, HR och Real Estate och leder implementationen av ICA-koncernens HR-strategier, -policys och-verktyg.

För mer information om ICA, besök www.ica.se.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Som HR Business Partner kommer du arbeta med chefer i ICAs verksamhet, men du kommer också verka i och i viss mån vidareutveckla ICAs HR-processer i relevanta forum inom ICAs HR organisation. Du kommer att arbeta brett inom HR-området och ansvara för att driva strategiska, taktiska och operativa HR-frågor samt säkerställa att det sker i linje med ICAs strategier, policys och riktlinjer. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna och du rapporterar till chefen för HR Group functions.

Erfarenhet/bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning, eller motsvarande, med inriktning mot HR. Du har bred kompetens inom området och god erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har kunskap om och erfarenhet av arbetsrätt, arbetsmiljö, rekrytering, kompetensutveckling, performance management, organisationsutveckling och förändringsarbete. Erfarenhet av chefsstöd och ledningsgruppsarbete är ett krav. Att ha arbetat i större företag, i en matrisorganisation, med förändringsarbete och projektledning är meriterande. Du är en god kommunikatör och kan svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Som person är du analytisk, har en förmåga att tänka strategiskt och se till helheten samt att åstadkomma resultat. Vidare har du ett intresse för affären och en förmåga att på ett pedagogiskt sätt koppla HR-arbetet till affärsnyttan. Du är utåtriktad och lyhörd, är relationsorienterad och har lätt för att skapa förtroende, gillar att ta initiativ och uppskattar många dagliga kontakter med både chefer, medarbetare och kollegor.

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten, kontakta Erik Karlsson eller Anna Hellström på HR Commitment, telefon 08 650 58 00. Intervjuer kommer att ske löpande, varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev snarast, dock senast den 10 maj 2017, till ansokan@hrcommitment.se.  Märk din ansökan ”ICA HRBP”.

ICA ska spegla sina kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. De strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för sina medarbetare. De har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser och tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.