Senior Export Compliance Officer till Scania

Datum:

|

 

scania_lock-up_v_pos_m_rgb

 

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har drygt 45 000 anställda. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Läs mer om Scania på www.scania.com.

Utmaningen

Till en helt ny tjänst på huvudkontoret i Södertälje, söker vi en senior Export Compliance Officer, som ska arbeta med exportkontrollfrågor på såväl operativ som strategisk nivå inom koncernstaben Finance and Business Controls centrala skatt- och tullavdelning, Taxes and Customs. Tjänsten kommer organiseras inom verksamhetens tulldel, vars uppdrag är att inom gällande lagstiftning globalt optimera Scanias tullprocesser och bistå med tullexpertis samt inom EU:s gällande lagstiftning optimera Scanias intrastatrapportering.

Som Export Compliance Officer kommer du, med din strategiska exportkontrollkompetens, lämna råd till och stötta bolagets ledning och den operativa verksamheten kring alla exportkontrollrelaterade frågor. Det innebär bland annat att analysera och bedöma sakfrågor, kartlägga, utforma och genomföra gemensamma rutiner och riktlinjer för Scanias befintliga och nya flöden/nya marknader,  arbeta med  ständiga effektivitets- och andra förbättringar i hanteringen av exportkontrollfrågor, skapa optimala exportkontrollprocesser mellan alla berörda avdelningar samt analysera och implementera systemstöd för ett proaktivt arbete.

I tjänsten kommer också ingå att inrätta och leda en tvärfunktionell styrgrupp samt hantera berörda ämnesfrågor med andra bolag inom Volkswagen-gruppen och du kommer ha nära kontakt med andra funktioner på Scania såsom sälj, inköp, logistik, R&D och juridik.

Ett nytt exportkontrollsystem ska implementeras och kommer projektledas av dig.

Eftersom tjänsten är ny, kommer det finnas möjlighet att själv påverka dess utformning och innehåll.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av exportkontrollfrågor på ett större företag eller myndighet.  Dina kunskaper inom EU-rätt och svensk lagstiftning för exportrelaterade frågor är självklart goda.

Du är en drivande person med stor vana och förmåga till självständigt arbete. Med din goda kommunikativa förmåga kan du på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade problemställningar och bemöta både interna och externa kunder på ett professionellt sätt. Du är van att leda projekt och har goda IT-kunskaper. Att du behärskar både svenska och engelska obehindrat är en förutsättning då du kommer röra dig på en internationell arena.

 

Intresserad?

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anna Hellström på HR Commitment AB på 073 980 42 93. Din ansökan, märkt ”Scania”, i form av ett personligt brev och cv skickar du till ansokan@hrcommitment.se.