Senior Compensation & Benefits-specialist till ICA Gruppen AB

Datum:

|

med erfarenhet inom executive management

 

Om ICA

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, fastigheter, bank, försäkring, apotek och specialvaror. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av deras framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos ICA.

ICA HRs övergripande roll är att arbeta för att ”ICA ska vara förstahandsval som arbetsgivare för de medarbetare med den kompetens som behövs för att säkra ICAs affärsmål.”.

För mer information om ICA, besök www.ica.se.

HR inom ICA är i en spännande utvecklingsfas, där fokus är skapa en effektiv och affärsnära HR funktion

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Du kommer att ha ditt fokus på Ica koncernens högre chefer och ansvarar för att planera, initiera, leda och koordinera den årliga processen för lönerevision och villkor. I ansvaret ligger också att ta fram beslutsunderlag till Ersättningsutskott samt att ta fram underlag till årsredovisning och årsstämma. Du hanterar chefspensioner och är kontakt-och beställare med externa leverantörer och rådgivare. Vid framtagning av chefskontrakt, nya och vid avslut, fungerar du som rådgivare och support till HR och högre chefer. Du kommer även arbeta med avtal för expats. Självklart kommer du också att delta och driva projekt inom området, t ex vid affärsförändringar. Du tar fram riktlinjer och processer för området och informerar och utbildar HR och ledningsgrupper. Att proaktivt och kontinuerligt genomföra omvärldsbevakning, benchmarking och analysera trender inom området är också viktigt. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna och du rapporterar till chefen för gruppen Total Reward- & Labour Law.

Erfarenhet/bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, eller motsvarande. Du har djup och bred erfarenhet av C&B-arbete inom executive management och har trygghet och pondus att arbeta direkt med högsta ledningen i dessa frågor.  Du har ett starkt driv och är en tydlig problemlösare samt har en förmåga att agera både taktiskt och politiskt korrekt kopplat till en tydlig integritet. Som en god kommunikatör hanterar du både svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten, kontakta Erik Karlsson eller Anna Hellström på HR Commitment, telefon 08 650 58 00. Intervjuer kommer att ske löpande, varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev snarast till ansokan@hrcommitment.se.  Märk din ansökan ”ICA senior C&B”.

ICA ska spegla sina kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. De strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för sina medarbetare. De har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser och tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.