Så mycket tjänar bolagsjuristerna

Datum:

|

HR Commitment har, i samarbete med Sveriges Bolagsjurister, för elfte året i rad tagit fram lönestatistik för bolagsjurister i Sverige. 

Lönestatistiken ger en bild av hur förutsättningarna ser ut i branschen och kan uppvisa såväl trender som eventuella orättvisor. Kunskap om löneläget är en förutsättning för att kunna sätta en marknadsmässig lön som engagerar och motiverar. Totalt är det 744 personer som har svarat på enkäten.

– Det är väldigt glädjande att så många valt att svara på enkäten. Vi kan bland annat se att de allra flesta upplever att de har en god balans mellan arbete och fritid samtidigt som vi kan se att många bolagsjurister arbetar betydligt fler än 40 timmar per vecka, säger Erik Karlsson, grundare och partner HR Commitment.

– Vi är väldigt stolta och glada över det samarbete som vi nu inlett med Sveriges HR Förening. Vi hittar mycket intressant i statistiken men för var det mest överraskande att en så stor del av de svarande angett att de sannolikt kommer att söka nytt jobb inom de närmaste två åren och att högre lön är den största enskilda faktorn för att söka nytt jobb”, säger Erik Karlsson, vd på HR Commitment.