Project Manager till Folksam Fastigheter

Datum:

|

Vill du vara med och driva en mycket expansiv utveckling och bygga något nytt?

 

Folksam

Folksam Fastigheter

Folksam Fastigheter är en del av Folksams kapitalförvaltning som just nu organiserar om sin fastighetsverksamhet. Vi outsourcar förvaltningen och driften av de fastigheter som inte redan idag förvaltas av extern förvaltningsentreprenör. När outsourcingen är genomförd kommer verksamheten ha en organisation som på ett mer effektivt sätt styr förvaltningen och skapar mervärden i portföljen.

Tjänsten

Folksam kommer framöver att köpa in alla projektledningstjänster. Som Project Manager ansvarar du för försörjningen av projektutvecklings- och projektledningskompetenser inom verksamheten. Det gör du genom att handla upp och styra externa leverantörer av sådana tjänster. Dessutom ansvarar du på strategisk nivå för att söka affärsmöjligheter i befintlig portfölj för att bidra till en högre riskjusterad avkastning. Vidare driver och medverkar i de stadsutvecklingsprojekt som bolaget berörs av och du ansvarar för arbetet med miljö- och hållbarhetsfrågor i verksamheten.

Du rapporterar direkt till chefen för Folksam Fastigheter.

Bakgrund/erfarenhet

För att fungera bra i rollen måste du ha mer än tio års erfarenhet av projektutveckling på hög nivå samt ha dokumenterad erfarenhet av att självständigt och i ledande ställning genomfört flera stora projekt. Du har lång erfarenhet av strategisk samverkan med kommuner och förvaltningar i stadsutvecklingsprojekt och du har ett brett och etablerat strategiskt kontaktnät på marknaden.

Du är civilingenjör inom Lantmäteri eller Väg- och vatten och du har även hög kompetens inom projektutveckling, projektkomponering, upphandling, investeringskalkylering, fastighets- och entreprenadjuridik och miljö- och hållbarhet. För att lyckas i det här jobbet är det viktigt att du är utåtriktad och har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer. Du har förmåga att ta intiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du behöver även ha affärsfokus och förstå och tillämpa affärsmässiga principer. Som person är du självgående och energisk och du visar omdöme i ditt agerande.

Information och ansökan

För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Erik Karlsson på HR Commitment telefon 08 650 58 00. Urval och behandling av inkomna handlingar sker löpande varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Du skickar din ansökan med CV och ett personligt brev märkt ”Folksam Fastigheter Project Manager” till ansokan@hrcommitment.se.


Läs mer om Folksam på www.folksam.se.

Kundägda Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. De är i dag cirka 3 900 medarbetare och är störst på försäkring i Sverige. Nästan varannan svensk är försäkrad hos dem och de är en av Sveriges största kapitalförvaltare.

Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet och gillas av många. De ägs av sina kunder och deras vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar de för att kunderna ska vara rätt försäkrade men också förebyggande med trafiksäkerhetsforskning, aktivt miljöarbete och ansvarsfullt ägande. De finns över hela landet och tillsammans med sina dotterbolag erbjuder de en bredd av tjänster som inte många andra har.