Kommunikativ förhandlingschef till ICA Gruppen

Datum:

|

med ett brinnande intresse för personalpolitik

 

Om ICA

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, fastigheter, bank, försäkring, apotek och specialvaror. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av deras framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos ICA.

ICA HRs övergripande roll är att arbeta för att ICA ska vara förstahandsval som arbetsgivare för de medarbetare med den kompetens som behövs för att säkra ICAs affärsmål.

För mer information om ICA, besök www.ica.se

Utmaningen

Som förhandlingschef initierar, driver och samordnar du koncernens centrala förhandlingsverksamhet och är koncernens externa representant i dessa sammanhang. Du medverkar i utveckling och implementering av riktlinjer och processer inom det arbetsrättsliga och fackliga området och ansvarar övergripande för att säkerställa att samtliga dotterbolag, ur ett arbetsrättsligt perspektiv, verkar inom ramen för gällande lagar och regler. Som förhandlingschef kommer du ur ett generellt koncernperspektiv inneha en rådgivande och kommunicerande roll och samordna de koncernfackliga relationerna. Du har också ett ansvar för att bidra till säkerställandet av kompetensöverföring till HR och chefer inom arbetsrättsområdet. Koncernens verksamhet är mångfasetterad och innehåller därför flera olika kollektivavtal.

Vem är du?

För tjänsten krävs ett affärsmässigt- och tydligt arbetsgivarperspektiv, relevant akademisk utbildning och mångårig kvalificerad erfarenhet av förhandlingsarbete och arbetsrätt. Rätt person har mycket god erfarenhet av ett liknande arbete. Den vi söker har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp, trivs att arbeta i ett högt tempo och tycker om att kunna påverka och ha en kommunikativ roll. För att lyckas är det lika viktigt att kunna arbeta på en strategiskt övergripande nivå som att kunna arbeta operativt och ”hands on” ut i linjen.

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten, kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev snarast med e-post till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Förhandlingschef ”.