IT-inriktad bolagsjurist till ICA Gruppen

Datum:

|

ICA

ICA Gruppen söker IT-inriktad bolagsjurist. Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster, ICA Försäkring samt Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. År 2018 omsatte ICA Gruppen cirka 106 miljarder kronor och hade närmare 23 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum.

ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

 

Juristavdelningen inom ICA Gruppen AB leder och samordnar alla juridiska frågor av betydelse för koncernen. Ansvarsfördelningen inom avdelningen bygger på funktionsindelning, där IT är ett av funktionsområdena. Området behöver nu förstärkas med ytterligare en IT-inriktad bolagsjurist.

 

Vad vi erbjuder

Tillsammans med ICA Gruppens funktionsansvariga jurist kommer du att arbeta med löpande rådgivning inom ansvarsområdet IT. Du kommer bl.a. att upprätta, granska och förhandla avtal såsom cloud-avtal, avtal rörande e-commerce, tjänste- och licensavtal samt agila avtal. Du kommer också att ge rådgivning i IT-relaterade projekt. ICA Gruppen befinner sig i ett offensivt skede och det avspeglas också på IT-området. Tjänsten är placerad i Solna.

Vad vi söker för erfarenhet/bakgrund

Vi söker dig, som efter din juristexamen, arbetat runt fem år på bolag eller advokatbyrå inom det affärsjuridiska området och med IT-rätt som fokus. Du är affärsmässig och har ett intresse och en förmåga att omsätta dina kunskaper i praktiken. Du tar gärna egna initiativ, känner ansvar och har förmåga att leverera. Du tycker om att arbeta med såväl övergripande strategiska frågor som med detaljfrågor. Dina kunskaper i svenska och engelska såväl som din kommunikativa förmåga är mycket god i både tal och skrift.

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev samt betyg och arbetsbetyg så snart som möjligt till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Bolagsjurist ICA Gruppen”.

Läs mer om ICA här >>