HR Manager HR Group Functions & Real Estate till ICA Gruppen AB

Datum:

|

med resultat- och affärsfokus

 

 

Om ICA

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, fastigheter, bank, försäkring, apotek och specialvaror. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av deras framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos ICA.

ICA HRs övergripande roll är att arbeta för att ”ICA ska vara förstahandsval som arbetsgivare för de medarbetare med den kompetens som behövs för att säkra ICAs affärsmål.”. HR Group functions ansvarar för och samordnar HR-arbetet inom bl.a. stabsfunktionerna Finance, IT, HR och Real Estate och leder implementationen av ICA-koncernens HR-strategier, -policys och-verktyg.

För mer information om ICA, besök www.ica.se.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Som HR Manager ansvarar du för att leda, koordinera och samordna HR-arbetet inom koncernstaberna och ICA Fastigheter. Du ansvarar för att driva strategiska, taktiska och operativa HR-frågor samt säkerställa att det sker i linje med ICAs strategier, policys och riktlinjer. Du ger strategiska råd i alla HR-relaterade frågor inom koncernen och stöder organisationen i allmänhet.

Du har chefsansvar för ett team med HR Business Partners och arbetar aktivt med att skapa förutsättning för att dina medarbetare ska kunna prestera och utvecklas på både kort och lång sikt. Du budgeterar och skapar de planer som behövs för att avdelningen ska uppnå överenskomna mål.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna och du ingår i ledningsgruppen för Group HR och rapporterar till koncernens HR Direktör.

Erfarenhet/bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning, eller motsvarande, inom personalområdet. Du har skaffat dig gedigen erfarenhet inom området genom flerårigt arbete med HR-frågor och har erfarenhet av ledarskap och chefsstöd inom HR på olika nivåer.

Det är viktigt att du tidigare har arbetat i en ledande position med personalansvar. Om du arbetat i större företag med matrisorganisation så är det meriterande. Du har kunskap om och erfarenhet av grundläggande områden/uppgifter såsom arbetsrätt, arbetsmiljö, rekrytering, performance management, organisationsutveckling, förändringsledning och kompetens­utveckling. Erfarenhet av ledningsgruppsarbete och projektledning är ett krav.

Som person är du analytisk, har en förmåga att se helheter och vill åstadkomma resultat. Vidare har du ett intresse för affären och en förmåga att på ett pedagogiskt sätt koppla HR-arbetet till affären. Du är en kommunikativ, utåtriktad och lyhörd person som har lätt att skapa förtroende och uppskattar många dagliga kontakter med både chefer, medarbetare och kollegor. Som chef har du en förmåga att visa riktning, skapa engagemang och samsyn samt bygga ett effektivt teamarbete.

Du kan svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten, kontakta Anna Hellström på HR Commitment, telefon 073 980 42 93. Intervjuer kommer att ske löpande, varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev snarast, eller senast 28 maj 2017, till ansokan@hrcommitment.se.  Märk din ansökan ”ICA HR Manager Group Functions & Real Estate”.

ICA ska spegla sina kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. De strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för sina medarbetare. De har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser och tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.