Manne Didehvar

Din LinkedIn-profil ska göra dig lätt att hitta!

Datum:

|

I rekryteringssammanhang innebär begreppet ”search” ett aktivt sökande efter potentiella kandidater. Tidigare förknippades begreppet främst med chefsrekrytering, men på dagens dynamiska arbetsmarknad har det utvecklats till att omfatta alla nivåer och positioner. För oss på Commitment Search är det alltid en grundläggande del av alla rekryteringsprocesser.

Detta skifte innebär att det är viktigare än någonsin för dig som är arbetssökande att vara synlig och attraktiv på plattformar såsom LinkedIn. Det är ofta där vi rekryterare letar efter potentiella kandidater.

Vill du bli hittat av rekryterare är det några saker du särskilt ska tänka på när det gäller din profil på LinkedIn:

Fullständig profil

Se till att din profil är komplett och inkluderar relevant information om din erfarenhet, utbildning och färdigheter. Lämna inga sektioner tomma.

Nyckelord

Använd gärna branschspecifika nyckelord och fraser. Det är ofta det som vi rekryterare använder vid sökningar på LinkedIn. Detta hjälper till att öka chanserna att din profil syns när vi letar efter specifika kompetenser.

Profilbild och rubrik

En professionell profilbild och en slagkraftig rubrik ökar sannolikheten att din profil blir klickad på. Rubriken bör tydligt ange din nuvarande position och/eller ditt expertområde.

Nätverka och engagera dig

Delta i branschdiskussioner, anslut dig till relevanta grupper och var aktiv i ditt nätverk. Detta ökar din synlighet och leder till att vi som rekryterare lättare stöter på din profil.

Rekommendationer och referenser

Be tidigare kollegor eller chefer att ge dig rekommendationer på LinkedIn. Positiva omdömen stärker din trovärdighet och gör dig mer attraktiv för oss rekryterare.

Genom att vara medveten om hur rekryteringsprocessen har förändrats och anpassa din LinkedIn-profil därefter, kan du öka dina chanser att bli upptäckt och kontaktad av potentiella arbetsgivare oavsett vilken position du söker.Många av våra uppdrag är inte publika. Hör gärna av dig till oss när du känner dig redo för ditt nästa steg i karriären – eller när du har behov av en ny talang i din verksamhet. Skicka in din spontanansökan här: https://commitmentsearch.se/lediga-tjanster/