Data Protection Officer till Telia Company

Datum:

|

med starkt intresse för data- och integritetsskyddsfrågor

 

 

Telia Company

Vi är Telia Company, den nya generationens telekomföretag. Våra cirka 20 000 duktiga kollegor möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på teliacompany.com.

Till den svenska verksamheten, med placering i Solna, söker vi nu en Data Protection Officer.

Utmaningen

Hantering av personuppgifter är affärskritiskt för Telia och som Data Protection Officer kommer du ha en nyckelroll att säkerställa att Telia Sveriges verksamhet följer efterlevnaden av GDPR. Det innebär bl a att granska och säkerställa att organisationen har tillräckliga processer och rutiner samt att personalen har tillräcklig kunskap inom området för att säkerställa regelefterlevnad. Du blir Telia Sveriges formella kontaktperson gentemot kunder och Datainspektionen. Du kommer också att ingå i koncernens privacy team.

 Vem är du?

Du har juristexamen och relevant erfarenhet från antingen advokatbyrå, bolag eller myndighet. Du är strukturerad med hög integritet och har en välutvecklad kommunikativ förmåga. Dina kunskaper i svenska och engelska är mycket goda i både tal och skrift.

Intresserad?

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV, ett personligt brev samt betyg och arbetsbetyg snarast till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Data Protection Officer Telia”.