Chief Compliance Officer till Telia Finance

Datum:

|

 

Telia Finance är ett fristående bolag som agerar finansieringsmotor åt Telia Company, en av världens största teleoperatörer med över 185 miljoner kunder och 21 000 anställda. Detta ger oss möjligheter att erbjuda innovativa och konkurrenskraftiga finansieringslösningar på kundernas villkor. Vi vill helt enkelt göra det möjligt för alla Telias kunder att hitta precis rätt lösning som passar för såväl dagens som framtidens telekombehov. Telia Finance ingår i Telia Company-koncernen. Läs mer på www.teliacompany.com.

Utmaningen

I rollen som Chief Compliance Officer kommer du att leda complianceenheten, vars uppgift är att stötta ledning och styrelse för att säkerställa att verksamheten drivs i enlighet med externa och interna regelverk. I uppdraget ingår bl a att:

  • ge råd och stöd i samtliga frågor inom complianceområdet
  • bevaka och analysera nya regler och ny lagstiftning
  • säkerställa att verksamheten har rätt utbildning och rätt information i aktuella regelfrågor
  • identifiera och bedöma risker för bristande regelefterlevnad

Som Chief Compliance Officer ansvarar du också för den kvartalsvisa rapporteringen till bolagets styrelse och kontakter med och anmälningar till berörda myndigheter.

Vem är du?

Vi söker dig som är jurist alternativt ekonom och med flera års erfarenhet av arbete inom Compliance, helst från bolag inom den finansiella sektorn eller från konsultrollen med den inriktningen. Vi ser gärna att du har lett en compliancefunktion och att du har erfarenhet av styrelserapportering. Har du även erfarenhet av liknande arbete inom Norden och Baltikum så är det meriterande. Som person har du hög integritet och arbetar lika bra självständigt som i team. Din kommunikativa förmåga är väl utvecklad och dina kunskaper i svenska och engelska är mycket goda i både tal och skrift. Du är analytisk och arbetar strukturerat samt är intresserad av att arbeta nyskapande och med nya arbetsområden. Ditt förhållningssätt är affärsmässigt och du förstår koncernens värdeord –  dare, care, simplify.

Intresserad?

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV, ett personligt brev samt betyg och arbetsbetyg snarast till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”CCO Telia Finance”.