Bolagsjurister till AFA Försäkring

Datum:

|

För utvecklande och varierande arbete

 

AFA Försäkring

Om AFA Försäkring

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Deras försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och de försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av verksamheten är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer om AFA Försäkring på www.afaforsakring.se.

Om tjänsterna

Vi söker två bolagsjurister med liknande profil till en permanent tjänst samt en längre vikariatsanställning.

Som bolagsjurist kommer du att i huvudsak arbeta med bolagsrättsliga frågor, men också med försäkringsrätt, personuppgiftsrätt och IT-rätt. Du kommer att upprätta interna riktlinjer och bevaka och analysera lagförslag. I tjänsterna förekommer även arbete med solvensregelverk för försäkringsföretag. Utöver interna kontakter kommer du även ha kontakt med olika myndigheter och arbetsmarknadens parter.

Du kommer att ingå i en grupp som består av fyra bolagsjurister samt chefsjuristen.

Din Profil

Vi söker dig som efter din juristexamen har runt tre års erfarenhet från advokatbyrå eller annan relevant arbetsplats. Du har arbetat med bolagsrätt och kunskaper inom försäkringsrätt, personuppgiftsrätt och IT-rätt är meriterande. Vi ser gärna att du är tingsmeriterad. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera samt är analytisk och ansvarstagande med en god förmåga att arbeta självständigt.

Ansökan

För mer information om tjänsterna kontakta rekryteringskonsult Erik Karlsson på 070 779 55 17. Urval och behandling av inkomna handlingar sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Din ansökan med CV och ett personligt brev märkt ”AFA Försäkring” skickar du till ansokan@hrcommitment.se.

Fackliga representanter är Marianne Cederquist, FTF Facket för försäkring och finans, tel. 08 696 45 28 och Fredrik Boegård, Akademikerföreningen, tel. 08 696 47 48.