Bolagsjurist till Skanska Sverige i Stockholm

Datum:

|

som vill vara med och bygga ett bättre samhälle

 

Om Skanska

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre och behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss. Läs mer på skanska.se.

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist hos oss kommer du att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor som blir aktuella vid köp av fastigheter, fastighetsbildningar, uppförande av lokaler och bostäder samt uthyrning och försäljning av fastigheter. En stor del av arbetet består i att stödja organisationen med löpande juridisk rådgivning och avtalsskrivning samt att biträda vid förhandlingar. Tjänsten är fokuserad mot att hjälpa de projektutvecklande enheterna i Stockholm och du rapporterar direkt till Skanska Sveriges chefsjurist.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen, gärna med tingsmeritering och åtminstone fem års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, myndighet eller bolag inom det fastighetsrättsliga området. Erfarenhet av entreprenadrätt, offentlig upphandling och bostadsutvecklingsfrågor är meriterande.

Du är en affärs- och lösningsorienterad lagspelare med mycket god social kompetens. Dina språkkunskaper i såväl svenska som engelska är mycket goda och du kommunicerar obehindrat på alla nivåer, såväl i styrelserummet som ute på byggarbetsplatsen. Du har ett starkt eget driv, stor nyfikenhet och vill vara med och påverka.

Intresserad?

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Erik Karlsson på HR Commitment på 070 779 55 17. Din ansökan märkt ”Bolagsjurist Skanska” skickar du, så snart som möjligt, i form av cv, personligt brev och betyg till ansokan@hrcommitment.se.