Bolagsjurist till ICA Fastigheter

Datum:

|

,

 

Om ICA

Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. År 2018 omsatte ICA Gruppen cirka 106 miljarder kronor och hade närmare 30 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum. 

 ICA Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag inom detaljhandel. Den övergripande uppgiften är att säkra ICAs långsiktiga behov av rätt lokaler på rätt platser.

För mer information om ICA, se www.ica.se och för ICA Fastigheter, www.icafastigheter.se.

Utmaningen

Tillsammans med ICA Fastigheters funktionsansvariga jurist kommer du att arbeta i den svenska verksamheten med löpande rådgivning inom ert ansvarsområde. Du kommer bl.a. att hantera entreprenad- och hyresrättsliga frågor och bistå i förhandlingar och transaktioner, allt för att säkerställa att ICA Gruppens intressen tillvaratas. Fastighetsbolaget befinner sig i ett offensivt skede och för att lyckas i tjänsten måste du ha ett starkt intresse för och erfarenhet av det fastighetsrättsliga området. Tjänsten är placerad i Solna men med förekommande resor, bl.a. kommer du att vara på kontoret i Västerås 1-2 dagar per vecka.

Erfarenhet/bakgrund

Vi söker dig, som efter din juristexamen, arbetat runt 5 år på bolag eller advokatbyrå inom det affärsjurisdiska området och med fastighetsrätt som fokus. Du har ett intresse och en förmåga att omsätta dina kunskaper i praktisk affärsjurisdisk nytta. Du tar gärna egna initiativ, känner starkt ansvar och levererar. Du tycker om att arbeta med såväl övergripande strategiska frågor som med detaljfrågor. Dina kunskaper i svenska och engelska såväl som din kommunikativa förmåga är mycket god i både tal och skrift. Ditt förhållningssätt är affärsmässigt.

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev samt betyg och arbetsbetyg så snart som möjligt till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”ICA Fastigheter”.