Bolagsjurist med intresse för dataskyddsfrågor till ICA Gruppen

Datum:

|

 

 

Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. År 2016 omsatte ICA Gruppen cirka 101 miljarder kronor och hade över 22 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum. Läs mer om ICA här

I april 2016 fattade EU beslut om ny dataskyddsförordning (”GDPR”) för att reglera behandling av personuppgifter. För att på ett kvalitetssäkert sätt anpassa hela sin verksamhet till GDPR pågår för närvarande ett omfattande projekt hos ICA Gruppen. ICA vill nu förstärka sin verksamhet genom att bygga ett Privacy Team på koncernnivå och söker därför en jurist med intresse för dataskyddsfrågor.

Utmaningen

På ett självständigt sätt bistå verksamheten koncernövergripande med rådgivning i olika frågor kopplade till svensk dataskyddslagstiftning. Du förväntas kunna identifiera brister samt utveckla förslag till processer och stöddokumentation för att säkerställa dataskydd. Du kommer också granska olika typer av avtal men framförallt på IT-sidan samt utföra risk- och konsekvensbedömning av exempelvis nya personuppgiftsbehandlingar. Att utveckla och utföra utbildning för olika avdelningar och dotterbolag inom ICA koncernen ingår i arbetet, liksom att vara involverad i risk- och compliance hanteringen inom dataskyddsområdet. Du kommer vara en expert/rådgivare inom dataskyddsområdet inom olika koncernövergripande projekt samt vara en drivkraft och ambassadör för dataskyddstänk inom koncernen.

Vem är du?

Du gillar att ha roligt på jobbet. Du är också en affärsinriktad och resultatorienterad jurist med intresse för dataskyddsfrågor. Med ditt pragmatiska tillvägagångssätt är du bra på att balansera affärsintressen med legala risker och du kan tolka och översätta dataskyddskrav samt komplicerade juridiska problemställningar till ett lättförståeligt affärsspråk för verksamheten. Du har en juristexamen och god arbetslivserfarenhet, helst inom dataskyddsområdet och av att arbeta med IT-relaterade avtal eller informationssäkerhet. Du har även erfarenhet av att producera styrande dokument, inkl. utbildningar och presentationer. Har du erfarenhet av att arbeta med compliance-frågor i ett koncernbolag är det en fördel. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Du får en utmanande och inspirerande resa när vi arbetar mot ICAs ambition att behandla personuppgifter med respekt så vi skapar förtroende, säkerhet och relevans för våra kunder och anställda. Genom praktisk kunskap om hur man implementerar och förvaltar dataskydd i en koncern inom detaljhandeln får du personlig utveckling samt vidareutbildning vid behov. Vi erbjuder också en god arbetsmiljö med trevliga kollegor.

Du kommer rapportera till vår Chief Privacy Officer och organisatoriskt höra till avdelningen Juridik inom ICA gruppen med kontor i Solna. Arbetet innebär begränsade resor.

Intresserad?

För mer information kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer ske löpande varför vi vill ha din ansökan med cv och personligt brev så snart som möjligt till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Bolagsjurist ICA”.