Arbetsrättsspecialist till ICA Gruppen

Datum:

|

med ett brinnande intresse för HR

 

Om ICA

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, fastigheter, bank, försäkring, apotek och specialvaror. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av deras framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos ICA.

ICA HRs övergripande roll är att arbeta för att ICA ska vara förstahandsval som arbetsgivare för de medarbetare med den kompetens som behövs för att säkra ICAs affärsmål.

För mer information om ICA, se www.ica.se.

Utmaningen

Tillsammans med ICAs förhandlingschef, kommer du ge kvalificerat stöd genom rådgivning och information till, framför allt, ICAs HR-medarbetare, men även till linjechefer vid t ex större förändringsprojekt eller omstruktureringar, komplexa individärenden samt kollektivavtalstolkningar.

En viktig del i arbetet är att vidta kompetenshöjande aktiviteter till HR och linjechefer i syfte att för säkerställa organisationens arbetsrättsliga kompetens varför du behöver ta fram verktyg, hjälpmedel och utbildningar för berörda. Det innebär också att du måste hålla dig uppdaterad på utveckling och förändringar inom arbetsrätten. Att kunna förhandla på både lokal och central nivå hör naturligt till din roll. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna. 

Vem är du?

 För tjänsten krävs ett affärsmässigt och tydligt arbetsgivarperspektiv, relevant akademisk utbildning, företrädesvis arbetsrättslig inriktning och kvalificerad erfarenhet av liknande arbete gärna inom större bolag. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp, trivs att arbeta i ett högt tempo och tycker om att kunna påverka och ha en kommunikativ roll. För att lyckas är det lika viktigt att kunna arbeta på en strategiskt övergripande nivå som att kunna arbeta operativt och ”hands on” ut i linjen. Kunskaper inom arbetsmiljöområdet är meriterande.

För mer information om den aktuella tjänsten, kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev snarast med e-post till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Arbetsrättsspecialist”.