Affärsorienterad bolagsjurist till Jernhusen

Datum:

|

med fastighetsrättslig inriktning

 

Om Jernhusen

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar ett fastighetsbestånd av stationer, stationsområden, underhållsdepåer och godsterminaler längs den svenska järnvägen. Jernhusen ägs av svenska staten och har cirka 200 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Fastighetsbeståndet uppgår till 161 fastigheter, med ett totalt marknadsvärde på ca 16 miljarder kronor. Att jobba på Jernhusen innebär att aktivt arbeta för att fler väljer hållbara resor och transporter. Läs mer på www.jernhusen.se.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Till juridikavdelningen på Jernhusen söker vi en kvalificerad jurist. Du kommer att arbeta med bolagets affärsjuridik med särskilt ansvar för hantering av löpande förvaltningsfrågor såsom nyttjanderätter. Verksamheten är inne i en spännande fas inte minst inom stadsutveckling och du kommer att jobba som juridiskt stöd i flera olika projekt, tidvis i ett intensivt och högt tempo. Tjänsten är placerad i Stockholm.

 

Erfarenhet/bakgrund

Du har en juristexamen, Jur. kand. och runt 7 års erfarenhet från advokatbyrå och/eller som bolagsjurist på fastighetsbolag. Tingstjänstgöring är meriterande.  Du är en skicklig jurist med bred affärsjuridisk erfarenhet, särskilt inom ovan nämnda rättsområden. Har du dessutom arbetat med transaktioner så är det ett plus.

Som person är du affärsinriktad, driven och strukturerad. Du har en väl utvecklad social kompetens och mycket god samarbets­förmåga. Vidare är du självgående och har integritet. Du är en ”doer” som har förmåga att fatta beslut och med ditt prestigelösa sätt delar du gärna med dig av din kunskap. Det är viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter.

 

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Vid specifika frågor om tjänsten går det även bra att kontakta chefsjuristen Emelie Engholm, telefon 073 598 21 71. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev samt betyg och arbetsbetyg snarast till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Bolagsjurist Jernhusen”.