Affärsorienterad bolagsjurist med fastighetsrättslig inriktning till Jernhusen

Datum:

|

jernhusen_logo_pos

 

Om Jernhusen

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar ett fastighetsbestånd av stationer, stationsområden, underhållsdepåer och godsterminaler längs den svenska järnvägen. Jernhusen ägs av svenska staten och har cirka 200 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Fastighetsbeståndet uppgår till 179 fastigheter, med ett totalt marknadsvärde på 14,4 miljarder kronor. Läs mer på www.jernhusen.se.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Juridikavdelningen på Jernhusen ska förstärkas och vi söker därför ännu en kvalificerad jurist. Du kommer att arbeta med bolagets affärsjuridik med särskilt ansvar för hantering av löpande förvaltningsfrågor såsom nyttjanderätter. Du kommer också att jobba omfattande med projektrelaterade frågor såsom entreprenadjuridik, PBL mm. Verksamheten är inne i en spännande fas inte minst inom stadsutveckling, varför du måste tycka om att arbeta med många olika frågor och tidvis i ett intensivt och högt tempo. Tjänsten är placerad i Stockholm.

 

Erfarenhet/bakgrund

Du har jur. kand. examen och runt 10 års erfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Tingstjänstgöring är meriterande.  Du är en skicklig jurist med bred affärsjuridisk erfarenhet, särskilt inom ovan nämnda rättsområden. Som person är du affärsinriktad, driven och strukturerad. Du har en väl utvecklad social kompetens och mycket god samarbets­förmåga. Vidare är du självgående och har integritet. Du är en ”doer” som har förmåga att fatta beslut och med ditt prestigelösa sätt delar du gärna med dig av din kunskap.

 

Ansökan

För mer information om den aktuella tjänsten kontakta Erik Karlsson på HR Commitment, telefon 070 779 55 17. Vid specifika frågor om tjänsten går det även bra att kontakta chefsjuristen Kajsa Westerdahl, telefon 0707 414 122. Intervjuer kommer att ske löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och ett personligt brev samt betyg och arbetsbetyg snarast, dock senast den 21 april 2016, till ansokan@hrcommitment.se. Märk din ansökan ”Jernhusen”