Affärsfokuserad bolagsjurist till AB Transitio

Datum:

|

Om AB Transitio

AB Transitios huvudsakliga verksamhet är att anskaffa och förvalta spårfordon åt sina ägare samt vara sakkunniga rådgivare till dem inom sin verksamhet. De ägs av 20 landsting och regioner i Sverige. De har 145 spårfordon i sin flotta som de via hyresavtal hyr ut till sina ägare för användning i deras regionala tågtrafik. Transitios omsättning är ca 475 MSEK. De är ett litet bolag med idag 14 anställda, som sitter i centralt trevliga lokaler i Stockholm. Mer information om företaget finns att läsa på www.transitio.se. 

Om Tjänsten

Som bolagsjurist kommer du att arbeta brett och ansvara för bolagets legala frågor, samt supporta medarbetarna i juridiska frågor. Du kommer att utveckla och förvalta avtal, medverka i förhandlingar och vid upphandling av varor och tjänster. Transitio lyder under regelverket LUF. Dina kontaktytor kommer att bli många, t ex ägarna och hyrestagarna av tåg, leverantörer och myndigheter. Du blir också den naturliga kontakten och kravställaren mellan bolaget och de advokatbyråer de arbetar med. Du ingår i bolagets ledningsgrupp, rapporterar till VD och är styrelsens sekreterare. 

Din Profil

Vi söker dig som är en erfaren jurist, som tycker det är roligt med affärer och är intresserad av tekniken bakom. Efter din juristexamen har du arbetat på bolag, myndighet eller advokatbyrå. Du är drivande och initiativrik och har en god förmåga att agera självständigt. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du hanterar svenska och engelska flytande i tal och skrift. 

Ansökan

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Erik Karlsson på 070 779 55 17. Urval och behandling av inkomna handlingar sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Din ansökan med CV, ett personligt brev, betyg och arbetsbetyg märkt ”Transitio” skickar du till ansokan@hrcommitment.se.